Mennyit késett ma a vonat?

Üdvözöllek! Ez egy felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal létrejött blog, melyet hónapok óta terveztem, de végre döntöttem, és megcsinálom. A célja, hogy rávilágítson arra, hogy Magyarországon a vonatok MINDIG KÉSNEK!!! A vasúti vonal melyet alapul veszek, a Budapest - Nyugati pályaudvarról Cegléd, Szolnok, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza felé közlekedő vonatok. Én Cegléden szállok fel, vagy le a vonatról...

A lényeg...

2008.11.30. 11:06 | MÁVer | Szólj hozzá!

  Nos ide nem tudok sajnos minden nap írni ugyanis elég elfoglalt vagyok manapság. Heti 5 nap meló, hétvégén főiskola. Vidéken élek, sajnos napi rendszerességgel használni kényszerülök a MÁV-ot, mivel anyagi lehetőségeim végesek, sajnos nem tudok fenntartani egy kisautót sem. Nade mindegy, ez nem erről szól. Hanem, hogy fizetek azért, hogy utazzak. Méghozzá elég sokat! Bérletet vásárolok, ez a Cegléd - Budapest Nyugati pályaudvar vonalon (figyelem!!!) 48.000 Ft egy hónapban!!!!!! Namármost ha jegyet veszek, akkor oda-vissza 2400 Ft. Szóval heti 5-6 alkalommal utazok vonatokon, többnyire hajnalban indulok, 5 óra után startoló zónázó személyvonatokkal. Visszafelé este 5-6-7 óra körül induló IC, "gyors", illetve személyvonatokkal utazok. 

  Elöljáróban ennyit, most pedig arról, hogy mi is a cél. Minden nap feljegyzem, hogy a tényleges érkezéshez képest mennyit késett a vonat, de ha véletlenül pontosan érkezett, azt is. A másik, hogy a hivatalos menetidőhöz képest mennyi időbe telt eljutni a célállomásra, és hogy ahhoz képest mikorra ért oda, mint ahogy kellett volna.

  Az esetleges változásokat és, különösen felháborító dolgokat is megjegyzem. Például nem egyszer volt az elmúlt évben sztrájk. Mint utas volt, hogy este 8kor nem tudtam, hogy másnap hogy jutok fel dolgozni. Mert ugye én is dolgozni járok, mellesleg fizetek az utazásomért is. Egyedül az volt a szerencsém, hogy kollégám errefelé lakik és ketten összedobtuk a benzin árát és mentünk dolgozni. hozzátenném, hogy ha én sztrájkolok akkor másnap nem kell mennem dolgozni sem. Na szóval a MÁV sztrájkjai nekem olyan 30.000 Ft pluszt jelentettek eddig ebben az évben. Meg a stressz, hogy vajon el tudok-e menni dolgozni, vagy kényszerszabadsáon leszek. Vagy kirúgnak.

  Nade ezt lehetne a végtelenségig fokozni, inkább belevágok a lecsóba, remélem előbb-utóbb sokan lesznek akik olvassátok és szórakoztok egy kicsit a vonattal utazók sanyarú sorsán :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mennyitkesettmaavonat.blog.hu/api/trackback/id/tr49795875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása