Mennyit késett ma a vonat?

Üdvözöllek! Ez egy felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal létrejött blog, melyet hónapok óta terveztem, de végre döntöttem, és megcsinálom. A célja, hogy rávilágítson arra, hogy Magyarországon a vonatok MINDIG KÉSNEK!!! A vasúti vonal melyet alapul veszek, a Budapest - Nyugati pályaudvarról Cegléd, Szolnok, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza felé közlekedő vonatok. Én Cegléden szállok fel, vagy le a vonatról...

December 1-2... A tél első havának bearanyozott kezdő napjai

2008.12.02. 22:21 | MÁVer | Szólj hozzá!

Nos onnan folytatnám, hogy vágányzár van ugye...  

December 1

5:30 - indulás

6:34 - érkezés

Késés: 4 perc, a tabellán ugyanis 6:30 van mint érkezési idő, a késést nem jelzik... Minek?

Indulás vissza

Itt kis plusz info: a BKV is alkotott, a 15 perces buszút 28 perc lett ezért késve érkeztem a Kőbánya Kispesti állomásra. Az IC-re felszállhattam volna... deeee... fizikailag képtelenségnek tűnt a közvetlenül az ajtóban álló n+1 (n=sok) embert bentebb préselni, meg az ajtót is fogták belülről... A megtelt tábla a lelki szemeim előtt lebegett ezért maradtam. Eredmény:

17:07 - indulás zónázóval aminek igazából 17:03-kor kellett volna megtörténnie

18:15 - érkezés

A peron 6 négyzetméterén utazó emberek száma Pilisig: 18 db

December 2

5:30 - indulás (második nap pontos)

6:35 - érkezés

A leszállással némi probléma akadt (jegyezném meg diszkréten). Amikor fel akartam állni az ülőhelyemről, 5 mérges szempár meredt rám h le kell szállniuk a nyakamból. Felállva próbáltam a kabátot magamra venni, eközben 7 embert csaptam orcán 1 lendülettel... Csoda h leengedtek ezután!

Nade a hazaút legendás!

IC - SEHOL 

Itt is halk megjegyzéseket tennék. Először is hogy minek bemondani az embereknek hogy nem lesz? Nem is tették. Mondom csak lesz vmi, hogy nem indítottak, nem bootolt, lassan tolják, vagy egyszerűen eltévedt... de nem! Mély kuss... egyszercsak jött a zónázó szemét személy vonat. 

17:10 indulás (hivatalosan 17:03)

18:25 érkezés

Amint látható 10 perces rontás az előző naphoz képest. Ilyenkor 10 korbácsütést mérnék mondjuk a forgalomirányítóra. Jó csattanósat... de nem is ez a lényeg, hanem az emberek száma a peron 6 négyzetméterén... 24, azaz huszonnégy ember volt a rekord!! Az egyik állomáson a feltörekvő emberke odaszólt a spanjának: "Laci, gyere ide felférünk!". Tehát ha n+1<=24, akkor még elfér a Laci is! Motmár átérzem milyen heringnek lenni :(

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanulság: Ha szereted a nagy társaságot az arcodba köhögő influenzásokkal, akkor pattanj fel a vonatra!

MÁV - Tömegek utaznak velünk, avagy sok jó ember...

A bejegyzés trackback címe:

https://mennyitkesettmaavonat.blog.hu/api/trackback/id/tr61800617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása